Istoria codurilor QR
Privind în urmă în acele zile, Masahiro Hara, responsabil cu dezvoltarea codului QR, își amintește apoi că oamenii care dezvoltau coduri 2D la alte companii erau toți obsedați să împacheteze cât mai multe informații în codurile lor.
Cu codurile de bare, informațiile sunt codificate într-o singură direcție (o singură dimensiune). Pe de altă parte, cu codurile 2D, informațiile sunt codificate în două direcții: peste și sus / jos. Din dorința puternică de a dezvolta un cod care ar putea fi citit cu ușurință, precum și de a fi capabil să dețină o mulțime de informații, Hara și-a propus să dezvolte un nou cod 2D. A îndrăznit să încerce acest lucru doar cu o altă persoană ca membru al echipei sale.
Cea mai mare provocare pentru echipă a fost cum să facă citirea codului lor cât mai rapid posibil. Într-o zi, s-a lovit de ideea că problema lor ar putea fi rezolvată adăugând informații de poziție care indică existența unui cod care trebuie citit.
Așa a apărut modelul de detectare a poziției format din semne pătrate. Prin încorporarea acestor mărci în codul lor, citirea de mare viteză a devenit posibilă.
La un an și jumătate după inițierea proiectului de dezvoltare și după nenumărate și repetate încercări și erori, a fost creat în sfârșit un cod QR capabil să codeze aproximativ 7.000 de cifre cu capacitatea suplimentară de codificare a caracterelor Kanji. Acest cod nu numai că poate conține o mulțime de informații, dar poate fi citit și de mai mult de 10 ori mai rapid decât alte coduri.
De asemenea, odată cu evoluțiile au apărut unele complicații ocazionale în timp ce încercați să citiți / scanați noile coduri.
Ca răspuns la cererile tot mai mari de capacitate de stocare, funcționalitate, precizie etc., pe lângă factorii negativi asociați cu evoluțiile tehnologiei codurilor de bare, au apărut coduri QR 2D (bidimensionale). Și, ca și în cazul dezvoltării codurilor de bare, de la crearea lor, codurile QR au înregistrat o creștere a populației, evoluții ale tehnologiei pentru îmbunătățirea capacității și funcționalității de stocare etc.