Cum funcționează codurile QR
Dacă sunteți familiarizat cu conceptul de cod de bare, atunci este ușor să înțelegeți codurile QR.
Deci, cum funcționează un cod QR?
Un cod QR este o imagine formată din puncte negre și forme care conțin date unice. Când este scanată cu un cititor de cod QR, imaginea este decodată și citită.
Codurile QR pot conține diferite tipuri de date, inclusiv numere, litere și date binare.
Pentru a citi un cod QR, aveți nevoie de un software de citire a codului QR, care este încorporat în majoritatea smartphone-urilor mai noi. Scanați codul QR cu dispozitivul dvs. mobil, iar datele sunt vizibile instantaneu pe ecranul telefonului.
Principalul avantaj al codurilor QR este cât de accesibile sunt acestea. Nu aveți nevoie de echipamente speciale sau expertiză pentru a citi un cod QR. Tot ce ai nevoie este un smartphone.
Înainte de a spune cum stau lucrurile, cel mai bine este să aruncăm o privire rapidă asupra modului în care funcționează codurile QR. Nu vreau să dubleze resursele excelente care există deja, așa că iată doar o scurtă explicație. (Pentru detalii complete, consultați specificațiile standardului ISO / IEC18004).
Pe cele trei colțuri ale unui cod QR sunt blocuri pătrate pe care cititorul le folosește pentru a identifica grosolan și apoi a alinia codul. Un cod redat corect are, de asemenea, o „regiune liniștită” (în mod ideal, cel puțin patru elemente de „lățime” lată în jurul marginii codului pentru a ajuta cititorul să dezambiguizeze între cod și orice altă imagine de fundal.
În jurul marginii elementelor de orientare apare un spațiu de spațiere, iar în jurul acestuia sunt informații despre formatare și versiune.
În plus față de diferite formate de stocare și definiții de redundanță, o serie de măști pot fi aplicate codării, iar specificația măștii utilizate este stocată în informațiile despre format.
Măștile modifică aspectul codului (elemente de comutare pentru a face versiuni canonice care reprezintă aceleași date, dar sunt redate în moduri diferite).
În mod ideal, se alege o mască care minimizează aspectul blocurilor mari de aceeași culoare care pot cauza probleme de reproducere sau citire într-un mediu „zgomotos”.
Masca se aplică printr-o funcție XOR și poate fi eliminată aplicând aceeași operație booleană a doua oară. Există mai multe măști disponibile în standard care pot fi aplicate.
Un bloc de aliniere suplimentar apare în colțul al patrulea pe coduri mici (în coduri mai mari, mai multe blocuri de aliniere apar în grilă). Aceste blocuri de aliniere ajută la rezolvarea problemei. În cele din urmă, există două benzi de distribuție în direcții perpendiculare compuse din elemente alternative.
Sarcina utilă pentru cod (date și date de control) este apoi zig-zagată prin grilă în jurul elementelor de control.